Com expresses les teves emocions?

September 21, 2018

Expressar les emocions és beneficiós per a la salut, però de vegades no ho fem adequadament. Ens centrem en el que diuen o fan els altres, en lloc d'escoltar les nostres emocions i comunicar-les.

Hauríem d'expressar des de les nostres pròpies emocions, sense culpar l’altre, sinó comunicar el que sentim, les nostres necessitats i desitjos.

 

 
Per exemple:
En lloc de dir: "Sempre arribes tard!"
Seria millor dir: "Quan arribes tard em sento trist/a perquè penso no t'importo"

Així l'altra persona no se sent jutjada ni atacada, no es posa a la defensiva i pot empatitzar amb les nostres emocions. Això permet que la relació funcioni molt millor.

Sabies que quan assenyales algú,

1 dit apunta cap a l'altra persona

i 3 apunten cap a tu?

A part d’evitar les crítiques i les queixes, hauríem d’intentar no utilitzar les paraules "sempre" i "mai". Segur que hi ha alguna excepció i és positiu tenir-la en compte. Per exemple, no sempre sempre arribarà tard. Hauríem d’aprendre a mirar des d’un punt de vista positiu. Podem imaginar que ens posem unes ulleres de positivitat que ens ajuden a veure allò que és agradable.

#reflexions #psicologia #psicologa #barcelona #bcn #positivitat #expressar #emocions #salut #psicoterapia #relacions #terapiadeparella #comunicacio #culpa #escoltar #amor #empatia #necessitats #desitjos #vida #assertivitat

 

 

Llegeix l'entrada en castellà

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Entrades recents

November 26, 2018

November 24, 2018

October 21, 2018

Please reload

També em pots trobar a:

  • Facebook Basic Square
  • Grey Instagram Icon

© 2019 | Maria Fabregat | Psicòloga

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Icono negro LinkedIn