top of page

Taller d'intel·ligència emocional al Zoo


Ha sigut un plaer col·laborar amb el Grupo Lur i poder impartir un taller d’intel·ligència emocional al Parc Zoològic de Barcelona.

Els alumnes de dues classes de 2n d’ESO es van mostrar molt participatius durant tot el taller.

Una de les activitats que vam dur a terme va consistir en representar una emoció en un color i després situar-la en una part del cos. Els passos que vam seguir són els següents:

  • Un voluntari es posa sobre un tros de paper d’embalar perquè un altre company dibuixi la seva silueta.

  • Cada un dels alumnes pensa una emoció, amb quin color la representaria i a quina part del cos la sent.

  • Quan ho té pensat, agafa un retolador d'aquest mateix color i escriu l’emoció a la part del cos de la silueta.

  • Finalment, cadascú pot comentar perquè ha escollit aquest color i la part del cos. Per exemple, "he triat el color marró i he escrit nervis a la panxa perquè aquest color no és gaire bonic i quan em sento nerviós em fa mal la panxa i no em sento bé".

Gràcies a aquesta activitat, van ser més conscients de com senten les seves pròpies emocions. Aquest és el primer pas per poder gestionar millor les emocions, és a dir, expressar-les de manera adequada. A més, també fa possible la capacitat d’empatia amb els altres.

Algunes de les conclusions a les quals vam arribar en aquest taller d'intel·ligència emocional son:

Cadascú sent i percep les emocions a la seva manera i totes estan bé. No hi ha una manera correcta ni incorrecta de sentir les emocions.

Totes les emocions són vàlides i necessàries. No hi ha emocions positives ni negatives, simplement algunes són agradables i altres desagradables.

Les emocions ens preparen per a l’acció. Per exemple, quan sentim por augmenta el nostre ritme cardíac perquè arribi més sang als músculs i puguem fugir del perill.

  • Facebook Basic Square
  • Grey Instagram Icon
bottom of page