top of page

"Revista Universal"


A Portamar Residencial volem que els esforços que fan els usuaris en les activitats d'estimulació cognitiva tinguin un resultat palpable, que doni sentit al seu esforç i dedicació i els permeti sentir satisfacció per la feina feta.

Amb aquesta finalitat, va sorgir la idea de crear un nou projecte: la realització d'una revista per part dels usuaris! Ells pensen i desenvolupen cadascun dels apartats, acompanyats del meu suport i orientació. També comptem amb l'ajuda per part de tots els tècnics de la residència.

D'aquesta manera, l'objectiu de la revista no és simplement informar de les activitats que es realitzen a la residència, sinó que la idea principal és que cadascun dels apartats sigui decidit i elaborat per ells.

Per començar, la vam batejar amb el títol de "Revista Universal". Després, vam anar donant forma a la revista, creant les seccions que volíem que apareguessin:

  • les activitats que s'han realitzat a la residència

  • receptes de cuina

  • consells de bellesa

  • remeis casolans

  • entrevista a un dels usuaris

  • entrevista a un treballador de la residència (més endavant, la idea és entrevistar a persones externes, com per exemple, familiars dels usuaris)

  • apartat literari

  • activitats d'entreteniment: mots encreuats, sopa de lletres, endevinalles, buscar diferències, etc.

No cal dir que la tasca d'elaborar la revista també els suposa una gran col·laboració entre ells, que els fa tenir un sentiment més gran de pertinença en el grup i, a la vegada, un major benestar emocional. En la realització de cadascuna de les 3 revistes que portem elaborades, han participat molt activament, amb molta il·lusió i expressant la seva creativitat!

La podeu descarregar mitjançant l'enllaç de la residència. Espero que us animeu a elaborar una de les receptes que proposem, pugueu tenir més informació dels usuaris i dels treballadors de la residència llegint les entrevistes, i que pugueu entretenir-vos realitzant els nostres passatemps!

Espero que gaudiu la revista, tant com nosaltres al realitzar-la!

Aquí teniu una mostra d'una de les activitats de buscar les diferències:

  • Facebook Basic Square
  • Grey Instagram Icon
bottom of page