top of page

Parella en confinament


En aquesta situació tan excepcional en què ens trobem, les parelles passen més temps juntes que mai i més en un espai més o menys reduït. Per això, és important cuidar-se a un mateix i als l'altre perquè en la convivència predomini el respecte i l'afecte, en lloc de la tensió i la incomprensió. Per a això, podeu seguir aquestes pautes:

Feu activitats individuals i altres en companyia de la parella. D'una banda, no cal ni és convenient estar 24 hores junts, podeu estar cadascun en un espai de la casa per poder gaudir del vostre moment personal i fer cadascú el que li vingui de gust. No té perquè ser el mateix! D'altra banda, tampoc cal oblidar els moments d'intimitat compartits. Que estigueu al costat físicament, no vol dir que us sentiu connectats amb l'altre. Com penseu que podríeu connectar més? Us convido a mirar-vos als ulls durant 5 minuts, sense parlar... Què creieu que sentireu després? L'única manera de saber-ho és provant-ho!

Cuideu la comunicació amb la parella. Per començar, cadascun hauria de gestionar les seves pròpies emocions, sense descarregar-les en l'altre. A més, és important saber escoltar amb atenció els sentiments de l'altre. De vegades no cal una resposta o solució immediata, sinó sentir que l'altre hi és, com podeu veure de manera divertida en aquest curt vídeo

Si us sentiu irritables i que podeu discutir fàcilment, us recomano posar en pràctica aquesta tècnica de comunicació per evitar que els conflictes augmentin: - Dir un paraula clau (prèviament acordada, com ara "pinya") per aturar una discussió o conversa que sentiu que us podria acabar alterant. Qualsevol dels dos membres de la parella la pot dir i l'altre, sabent que és part d'una tècnica que heu decidit conjuntament, estarà d'acord en aturar la conversa. - Els dos podeu retirar-vos a un espai individual d'introspecció per permetre’s sentir, reflexionar i rebaixar la intensitat emocional. És molt útil escriure aquestes emocions i pensaments. - Després d'aquesta reflexió i deixant un marge de temps que els dos considereu adequat, és el moment en el que us podeu expressar des de les pròpies emocions: dient “JO em sento... quan...", en lloc de "TU sempre..." D'aquesta manera, evitareu sentir-vos atacats per l'altre i aconseguireu sentiments d'empatia recíproca.

Porteu a terme tot tipus d'activitats: de treball, tasques de la casa, jocs, moments de relaxació, d'intimitat, realitzar una mica d'exercici físic, etc. Si sentiu que us pot anar bé, podeu planificar i organitzar el temps en horaris. Una nova situació, requereix una nova organització. Podeu reorganitzar i distribuir les tasques de casa. Algunes les podeu realitzar junts o en el mateix moment. Segur que amb una mica de música serà més divertit!

Cuidar-se mútuament. Hi ha moltes maneres de fer-ho, us animo a ser creatius. Tot i així, us dono alguna idees. Podeu cuidar-vos: - físicament, com carícies, massatges i abraçades - amb gestos, com somriure - verbalment, com dir-se "m'agrada molt com ets" o "t'estimo" - per escrit, com missatges bonics en targetes o cartes - amb materials, en aquest moment podria ser un regal manual (més que comprat) - amb aliments, com preparar una bonica sopar romàntic Aprofiteu aquesta oportunitat per conèixer-vos millor, connectar més i comunicar-vos de manera més assertiva. En definitiva, per sortir més reforçats, en lloc de deteriorats. Us desitjo una quarantena plena d'amor!

  • Facebook Basic Square
  • Grey Instagram Icon
bottom of page